Painica pufoasa impletita

de simo_brkic in Piine, 17 Ian 2012 | 4670 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Ionix :) am adaptat-o putin la gusturile si ochiul meu. e prima mea painica si nu ma asteptam sa iasa asa de bine :P yammm

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingura sare
  • 500 g faina
  • 2 oua (unul pt uns)
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica pufoasa impletita:

In lapte se topesc drojdia, zaharul si untul. Compozitia se adauga fainii cu sarea si un ou batut. Se amesteca framantand circa 10 minute si apoi se formeaza o minge care se imparte in 3. Aceste parti se ruleaza urmand apoi sa le impletim. Se lasa la dospit 50 minute sau 1 ora urmand sa o ungem cu ou. Se baga in cuptor timp de 20 de minute la foc mic apoi alte 20 minute la foc mediu, potrivit.

Pofta buna! Painica e delicioasa si foarte usor de facut.

TIPS-URI

1

Deasupra se poate pune  mac, sare sau  ceea ce va place . Eu nu am pus nimic pentru ca o folosesc si ca paine facand sandwichuri ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica pufoasa impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 11:20

foarte buna

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:33

multumesc :*

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:34

ps:Esti o dragutza! OANA

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu aluat oparit